Zakład mięsny

 zakład mięsny

Wędliny są nierozerwalnie związane z polską historią. Są jednym z naszych głównych wyrobów eksportowych oraz to z nimi właśnie przeważnie wiąże się Polskę oraz Polaków. A już szczególnie tyczy się to wyrobu wędliniarskiego w formie kiełbasy. Tradycyjnie kiełbasę tworzy się z mięsa wieprzowego oraz utrwala się ją poprzez proces wędzenia. W rozmaitych okresach, głównie z przyczyn ekonomicznych, deficyty wieprzowiny uzupełniano różnego typu mięsami. Stąd też właśnie pochodzą różnego typu stereotypy dotyczące wędlin. Samo słowo kiełbasa znane jest w języku polskim od piętnastego wieku oraz jest ogólnosłowiańskim kontynuantem formy prasłowiańskiej. Sama kiełbasa, rzecz oczywista, istnieje od czasów jeszcze odleglejszych. Chociaż wybór tych artykułów na rynku jest znacznie różnorodny, to wciąż najbardziej cenione są te wędliny, jakie wyrabiane są na bazie starych, klasycznych oraz sprawdzonych receptur wędliniarskich. Na nich właśnie bazuje nasza firma, bowiem zależy nam na tym, by dostarczać do sklepów oraz domów najodpowiedniejsze oraz przede wszystkim najsmaczniejsze produkty. Cenimy sobie staropolski smak i to on jest główną myślą naszej produkcji, zaraz po doskonałej jakości naszych produktów. Dodatkowo jesteśmy także niezwykle wrażliwi na zmieniające się smaki naszych klientów. Dokładamy zawsze wszelkich starań, by jak najskuteczniej oraz najsmaczniej łączyć tradycję z nowoczesnością. Nasz zakład istnieje od przeszło dwudziestu lat oraz od samego początku firmy zakładaliśmy kompleksowość działań, czyli własny skup surowca, ubój, produkcję, dystrybucję oraz sprzedaż. Kontrolowanie każdego kroku produkcji daje nam przewagę w formie tego, że mamy całkowitą gwarancję tego, że ciągle zachowujemy wszelkie normy jakościowe naszych produktów.


Ocena: 4/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Odwiedziny botów:
  • googlebot: 98 (ostatnio: 18.04.2019 06:13:39)
  • yahoo: 1 (ostatnio: 19.06.2019 23:19:22)

Podlinkuj wpis:

Dodaj komentarz